Aromaterapie

Aromaterapie - Armonie si incredere

Aromaterapia este una în cele mai pretioase terapii complementare care alaturi de multe terapii cu rezultate la fel de spectaculoase vin în ajutorul medicinei alopate , completand limitele ecesteia

Uleiurile esentiale declaseaza raspuns psihologic , metal si emotional imediat ce ajung în receptorii olfactivi, care se afla în stransa legatura cu sistemul limbic

Sistemul limbic este parte din creier responsabila cu mirosul , emotiile si comportamentul .

Asadar de aici efectul puternic pe care il au anumite mirosuri asupra emotiilor noastre.

Unele au efecte de calmante în timp ce altele au efecte energizante

Majoritatea sentimentelor , senzatiilor si emotiilor noastre de zi cu zi nu sunt consecinta evenimentlor sau stimulilor din prezent.

Ele isi au originea în programe din memoria celulara a corpului nostru stocate cu ocazia unor experiente emotionale ce au avut  loc în trecut , pe care nu am fost în stare sa le intelegem , sa le procesam si sa le rezolvam la acel moment.

Multe experiente traumatizante unele chiar uitate , ruleaza ca niste programe în corpul nostru, în special în acea zona a creierului ressponsabila cu luarea deciziilor, afectand astfel fiecare aspect al vietii noastre.

Cum gandurile sunt ingradite de frica , lipsa respectului de sine, de sentimentul ca nu meritam mai mult si mai bine , luam decizii care ne afecteaza si ne limiteaza viata . uleiurile emotionale reprezinta remedii puternice prin care memoria celulara a corpului nostru este curatata de informatia gresita pentru a fi rescrisa corect .

În cabinet intentionez sa le folosesc cu ajutorul difuzorului .

Difuzorul este un aparat electric ce inlesneste dispersarea  în aer a uleiurilor sub forma unor vapori microfini. Este o difuzare la rece ceea ce nu altereaza efectul uleiurior.

 

Learn More

araomaterapie
araomaterapie_suceava

Aplicarea uleiurilor emotionale poate fi o componenta de mare succes în terapia pacientilor cu depresie, atacuri de panica etc.

Pentru terapiile propriu zise voi folosi amestecuri de exemplu:

A –  „Valor”- Curaj

Confera incredere în sine , siguranta , integritate , curajul de a merge inainte . Echilibreaza campul electromagbnetic al corpului. InDicat în atacuri e panica. Compozitie : moli negru, lemn roz , musetel albastru marocan si tamaie.

B- „Harmony”- armonie

Ne aduce în armonie cu noi insine , cu cei din jur cu ciclurile vietii.

Amestecul este benefic în reducerea stresului si amplificarea starii de bine. Aduce sanatate fizica si emotionala prin crearea unui echilibru firesc .

Contine: muscata, lavanda, santal, tamaie , portocala , lamaie, angelica , isop, salvie spaniola , iasomie, musetel roman , bergmota, ylang ylang, palmarosa , trandafir, molid negru , coriandru

C- „Forgivness” –Iertare

Lipsa iertarii este una din cele mai des intalnite cauze ce sta la baza dezechilibrelor fizice , mentale si emotionale.

Acest amestec stimuleaza capacitatea de eliberare  a blocajelor emotionale si a amintirilor traumatizante.

Compozitie : trandafir, melisa , angelica , tamaie , santal, lavanda, bergamota, muscata, iasomie, lamaie palmarosa, musetel, coriandru, ylang ylang, helichrysum.

D – „Release”- Eliberare

Ajuta la eliberarea sentimentului de furie a amintirilor traumatizante , a supararilor, a resentimentelor, a depenentelor si a  atasamentelor.

Ne deschide usa spre noi posibilitati.

Este unul din cele mai puternice uleiuri emotionale

Contine : ylang –ylang, levantica, muscata, santal , musetel albastru marocan, grapfruit, mandarina ,menta creata, lamie, chiparos albastru, davana, ocotea, iasomie, musetel, trandafir, lamaie kaffir.

În combinatii specifice si asemanatoare cu exemplele de mai sus sau preparate ulterior voi folosi uleiuri pentru probleme afective specifice :Abuz, Agitatie , Manie, Anxietate, Apatie , Polemica, Plictiseala , Concentrare , confuzie, Visare, Depresie, Disperare, Frica, Demoralizare, Uitare, Frustrare, Dezamagire, Vina, Durere, Suferinta, Gelozie, Iritabilitate, Descurajare, Obsesivitate, Panica, Neliniste , Soc.